torsdag, juni 01, 2017

Faked News a la Sveriges Television


I dag kom SCB ut med en av sina få opinionsundersökningar. När nu moderaterna får 18,1% så skallar budskapet från stats-TV, "Ras för moderaterna". "Moderaterna är illa ute" etc. Inte ett ord om att socialdemokraterna är minst lika illa ute.

Det finns sju institut som gör månatliga mätningar samt SB med några få om året. Socialdemokraterna ligger i dessa mätningar mellan 24%-29% men i SCB får man 31%. Tittar man efter hur SCB lyckats tidigare finner man att SCB är sämst och tippade förra valet fel med 8%. Man har socialdemokraterna 4-5% för högt hela tiden i förhållande till valresultat

Enligt min mening fungerar Sentio och Yougov bäst. Och tittar man på resultatet i maj i förhållande till valet 2014 så har socialdemokraterna backat med 7% och moderaterna med mer blygsamma 5,4%. När kunde ni ta del av detta på SVT TEXT. Ja aldrig, då man hela tiden bara publicerar vinklade alternativt de mätningar som det går bra för socialdemokrater.

Sveriges Television är numera på samma nivå som statstelevisionen i Ungern och Polen. Man stödjer helt enkelt sittande regering. Med detta är det klart att SVT sysslar med felaktiga och falska nyheter sk Faked News.

Vill du som har egen integritet kolla in vad som händer i opinionen rekommenderas att besöka Wikipedia, som har alla mätningar från 2000 talet i detalj.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018


https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2014

Tänk vilken skillnad det är på SVT rapportering och kommentarer jämfört med TV4 mycket populäre kommentator Marcus Oscarsson, som framstår som mycket objektiv i sitt värv.

https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/?fref=ts

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar