söndag, juni 01, 2014

Vad händer med de äldre i det rödgröna Gnesta!

Johan och Kukka verkar ha problem med de äldre väljarna!

Häromdagen meddelar plötsligt Socialnämndens ordförande vid ett mötet med pensionärsgrupperna i Gnesta att det blir inget äldreboende istället för Liljedalshemmet förrän tidigast 2017. Ordföranden är naturligtvis framskickad för att fronta för denna skandal, som ändå måste tillskrivas kommunalråden Johan Rocklind(S), 29 år och Kukkamariia Valtola-Sjöberg(MP), 39 år, som uppenbarligen inte är några vänner av de äldre!

 

Orsaken till senareläggningen skulle vara att det inte finns något behov! Ja hyckleriet visar inga gränser! Var skall de som bor där idag hamna? Var skall en åldrande befolkning ta vägen på sin ålders höst? 

 

Samtidigt med denna motgång för de äldre annonserar (S) att bygga ytterligare en motionshall för de yngre! Man känner med dessa prioriteringars de isande sibiriska vindarna dra fram över kommunens hukande äldre!


Det har skrivits spaltkilometer om Liljedalseländet och nu är det fullbordat av två personer som inte har mycket till övers för de äldre och svaga i samhället. Dessutom spelar man bort kommunens demokratiska ordning, att i förväg tala om hur det skall vara innan beslut i vare sig kommunstyrelse eller fullmäktige.


Om det som står i SN är sant så är det synnerligen respektlöst både mot de äldre och den demokratiska tågordningen i kommunen. Miljöpartiet har ju aldrig varit någon vän av de äldre och svaga. Man var det enda parti i Gnesta som röstade mot att bygga äldreboendet Ekhagen i Björnlunda. Men att socialdemokraterna nu skulle slira på sin största väljargrupp är närmast en sensation!


Man kan ju undra över hur Lena Staaf(V) ställer sig? Hon har ju tidigare kritiserat sina kompanjoner. Har hon plötsligt bytt fot?


Det är tragiskt att de personer som byggt landet med armod, svett och försakelse inte kan få den vård och omsorg de behöver i livets slutskede.


Vill man läsa mer om detta elände i Gnesta så klicka gärna på länkarna nedan!


2014-02 Pensionärssynpunkter på Liljedalshemmet


2014-02 Skandaler och hyckleri kring Liljedalshemmet i Gnesta


2013-12 Det rödgröna styret i Gnesta - Ett svart hål!


2013-09 Gnesta kommuns socialistiska majoritet sviker de äldre invånarna!


2013-08 Pokerspel i Gnesta med äldre som insats!


2013-07 Vi noterar att kommunala pensionärsrådet i Gnesta börjar bli irriterat!


2012-09 Motigt för Johan Rocklind(S) och Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP) i Gnesta


2011-11 Liljedalshemmet håller på att bli en politisk skandal i Gnesta


2011-11 Gnesta saknar politisk ledning


2011-09 Märkligt spel med pensionärerna som insats


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar