måndag, juni 02, 2014

Gnesta - alliansen överklagar beslut om brandstationen!

Beslut att bygga om brandstationen och inte bygga ny station har tagits av kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har ingen möjlighet att besluta om investeringar, vilket enligt kommunens arbetsordning och kommunallagen tas av kommunfullmäktige.


Så har således inte skett och nu överklagar Gnesta - alliansen majoritetens handläggning till Förvaltningsrätten.

 

"Frågor som den här ska behandlas i nämnd, kommunstyrelsen och slutligen kommunfullmäktige. Även om vi mellan blocken är oense i sakfrågor så ska det ändå gå rätt till", säger Ann-Sofie Lifvenhage, moderat kommunalråd till tidningen Södermanlands Nyheter!


I tidningen uttalar sig miljö- och byggnadsnämndens ordförande Michael Gustavsson, att "Jag rådgjorde med dem på förvaltningen och jag litar på den bedömningen och att den är riktigt gjord."

 

Självklart är detta en fråga för kommunfullmäktige. Men fråga är om ett icke-beslut kan överklagas. Skall bli intressant att se vad Förvaltningsrätten har för synpunkter! Däremot hade nog en JO-anmälan kunnat ge kommunen en knäpp på näsan! Särskilt om man påbörjar en ekonomisk verksamhet, som inte är beslutad i laga ordning! Fortsättning följer!

 

Se även Brandstationen i Gnesta - ett hett självantändande ämne! 

 

Noterade även i jons att Gnesta kommuns Brottsförebyggande råd, som lades ner 2006 skall dammas av igen. Förmodligen en god idé!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar