måndag, maj 26, 2014

Sverigedemokrater och miljöpartiet går starkt framåt i Sörmland

Miljöpartiets företrädare i Gnesta kommenterar detta förvånansvärt med "Vi är glada" i P4 Sörmland. Vi förmodar att hon avser det egna partiets framgångar, som nästan ligger i paritet med Sverigedemokraterna som fick 2 nya mandat i EU-parlamentet i motsats till Miljöpartiet som fick 1.

 

Ser man på valresultatet i Sörmland så finns det kommuner där (SD) är starkare eller i stort lika stora som (MP). Det gäller kommunerna Eskilstuna, Flen och Vingåker.  I de två sistnämnda var (SD) större än (MP).

 

I Högsjö Vingåker hade (SD) 20%. I Flens södra 16%. i Eskilstunas Skiftinge södra hade man 19%. I inre Oxelösund var (SD) starkare än (MP). Kan man vara glad åt detta?


(SD) gjorde sina sämsta val i Nyköping-Arnö Långsätter 5,1%, Trosa-Västra 5,5% och Gnesta-Freja 6,4%.

 

Ja både vänster och höger går starkt fram i såväl Sverige som i EU-parlamentet efter gårdagens val. Den politiska kartan ritas nu om i Sverige, där Sveriges tre vänsterpartier, (V), (MP) och (FI) är större tillsammans än Socialdemokraterna (P Wolodarski i DN).  

 

Trots att Ryssland skramlar för fullt så röstar svenskarna alltmer vänsterut. Ett märkligt faktum! Det mer allvarliga är dock den politiska polarisationen - med ett allt svagare mittfält i både europeisk och svensk politik. Hur kan ett välmående land som Sverige föda närmare 30% som röstar till vänster om socialdemokratin? Burr - vart är Sverige på väg? 

 

Enda glädjen är att den svenska liberala mitten (FP) och (C) är större än (MP) i detta val!

 

Efter denna uppvisning lär det knappast bli några anglo-saxiska investeringar i  landet. Vi får då sätta vårt hopp till Kina, när Putin verkar ha fått ont om pengar igen!

 

Om de 2 miljoner äldre som finns i landet fick bestämma så skulle valresultatet i höst enligt tidningen Veteranen se något mer trösterikt ut enligt följande:

 

1. Socialdemokraterna  37,5%

2. Moderaterna         26,3%

3. Sverigedemokraterna  8,6%

4. Folkpartiet          8,1%

5. Centerpartiet        5,4%

6. Kristdemokraterna    5,4%

7. Vänsterpartiet       4,5%

8. Miljöpartiet         3,8%

 

Miljöpartiet skulle således inte komma in i riksdagen med dessa siffror! När det gäller blocken så är det tämligen jämt med rödgröna på 45,8% och alliansen 45,2%.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar