tisdag, maj 20, 2014

Håller svensken på att bli gisslan i eget land?

Den afghanske invandraren ZULMAY AFZALI, skriver idag på SvD Opinion att "Nej svenskar är inte rasister!" Men han adresserar ett intressant ämne. Är det så att invandrare och asylsökande utnyttjar ordet rasism, som argument när man söker asyl, inte får de betyg eller jobb man vill ha eller utnyttjar detta i olika typer av konflikter.


Ordet rasism har ju börjat användas för vad som helst t o m vidbrända bullar. Rasism har ju en laglig definition men har introducerats att gälla även för andra områden och används numera som politiskt slagträ huvudsakligen av den svenska vänstern. Det har gått så långt att även personer med invandrargrund beskylls för att vara rasister om det inte passar vuvuzela-vänstern. Se bara vad http://alliansfrittsverige.nu/ eller http://rodaberget.wordpress.com/ m fl skriver på sina hemsidor om sina politiska motståndare. Bloggar med anknytning till socialdemokratin

 

För några år sedan hade jag anledning att diskutera "rasism" med Nyheterna24:s dåvarande ansvarige utgivare Ehsan Fadakar. Han meddelade kort och skriftligen att det var han själv som bestämde vad som var rasism eller ej! Ehsan Fadakar - känd för sin anti-sionistiska hållning - är numera anställd av Aftonbladet! 

 

Ordet rasism har ju numera i vänsterns kärnretorik blivit beteckningen  för både rädsla för främlingar(XENOFOBI), främlingsfientlighet och åsikter om en reglerad invandring. Det finns dock media som DN och SvD som inte köper detta medan andra vänstermedia som Sveriges Television, TT och Aftonbladet odelat stämmer in i vuvuzela-vänsterns Orwellska talkörer.


Ordet rasism håller därmed tyvärr på att förlora sin identitet. Ett slitet uttryck huvudsakligen använt av vuvuzela-vänstern, som snart inte betyder något. "Much ado about nothing" skulle Shakespeare ha sagt! För visst finns rasism - men kanske i störst omfattning där man minst anar det i de kretsar där de mest högljudda "antirasisterna" häckar! För antisemitism är ju i största potens rasism!


En annan intressant faktor är att denna debatt existerar bara i Sverige och enligt den svenska vänstern är alla länder i Europa mer eller mindre rasistiska utom vänsterns Sverige. En majoritet av 10 miljoner invånare har rätt med 500 miljoner invånare i Europa har helt fel!man vet inte riktigt vad man skall tro!


ZULMAY AFZALI:s tes är att invandrare utnyttjar svenskars rädsla att bli stigmatiserade som rasister och menar att: Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

 
Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.

Här kan man läsa om Zulmay Afzali:s tre-åriga erfarenhet av det vänliga men "rasistiska" Sverige!

 

Vi hoppas verkligen att det finns svenskar som har integritet och kan stå upp för sina egna idéal änskönt vänsterns definition av rasism. Vi hoppas även för Sveriges framtid att invandrare respekterar den svenska gästfriheten. Den kanske kommer på avvägar om den frestas för hårt! Att döma av fler rapporter torde Zulmay Afzali inte vara helt fel ute.

 

Vi vet oxo att det finns exempel på invandrare på journalisthögskolan som anmält skolan för diskriminering, när de inte fått ut något slutbetyg pga dåliga kunskaper Det är givetvis inte acceptabelt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar