fredag, maj 09, 2014

Bättre borde du kunna Stefan Löfvén!

S-ledaren är på besök i Nyköping och säger om de romer, som tigger på Nyköpings gator, att de måste ha jobb! Löfvén torde samtidigt veta att kön till arbetsmarknaden är lång. Före dessa romer finns det 450.000 invandrare och flyktingar från Asien och Afrika, som saknar fast arbete arbete allt enligt Stefan Fölsters Reforminstitut.

 

Läser man idag dessutom Dagens Nyheters artikel om allt fler jobb inom spetsteknologin, som försvinner utomlands så kan man ju lätt undra över vart det bär hän. De svenska satsningarna på forskning och utveckling minskar istället för att öka främst beroende på att Pharmacia och Astra-Zeneca m fl flyttat forskningen utomlands.


Det som kanske oroar mest är våra toppolitikers vältalighet men att inget görs. Stefan Löfvén har inte kommit med ett enda förslag till hur dessa romer omgående skall kunna få jobb i Nyköping! Hans enda retoriska kommentar var "Gå och rösta!"

 

Samma sak gäller skolan. Vilka förslag har våra rödgröna politiker kommit med för att förbättra omdömet och den dåliga kunskapsnivå, som nu avslöjas, som resultat av flumskolan och synes vara ett stort problem på universitet och högskolor.

 

Stefan Löfvén och socialdemokraterna må ha ett bra fokus i att det måste finnas jobb för alla, något som de är lite ensamma om i den rödgröna röran. Men att de skulle vara företrädare för allmänt förbättrad kunskap och  vitterhet tvivlar vi starkt på!

 

Tyvärr verkar det vara ont om politiker i Tage Erlanders klass; en person som kunde erkänna att ungdomar fick vänta länge på lägenhet även om man hade jobb! Men Erlander och dåvarande socialdemokrater gjorde någonting åt saken.

 

Dagens svenska politik visar knappast upp några förslag till hur man skall lösa de stora problem och utmaningar som ligger framför oss, när det gäller: Skola, jobb, bostäder, sjukvårdsköer, de äldres situation och pensionerna; områden som verkligen oroar för framtiden!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar