tisdag, december 10, 2013

Märklig lastbilsupphandling av FMV

Försvarets Materielverk, FMV genomför fn en märklig upphandling av nya lastbilar till försvaret, där man exkluderar det betydligt bättre alternativet Scania från Södertälje till förmån för den dyrare MAN från Tyskland.


Genom ett samarbete med norska försvaret försöker man kringgå den svenska (och EU:s) lagstiftning om offentlig upphandling LOU. Det som försvårar är att tyska Volkswagen lurar i kulisserna som huvudägare till både Scania och MAN.


Den svenska regeringen borde verkligen ingripa mot ett uppenbart brott mot svensk lagstiftning. FMV:s oförmåga att tillvarataga svenska industriella intressen är ganska beklämmande. Dessa orders skapar givetvis utmärkta arbetstillfällen i Södertälje! Och som upphandlingen görs är den minst sagt märklig! 


Varför reagerar inte riksdagsmän mot detta slöseri med svenska skattepengar? Varför utnyttjar man inte möjlighet att ställa frågor i riksdagen till försvarsministern? Varför ratar man den billigare och bättre lastbilen Scania till förmån för en dyrare MAN?


Här kan man läsa om upphandlingen ur Svenska Dagbladet!


Själv är jag ganska besviken på min fd arbetsgivare, vilket jag påstår med över 35 års erfarenhet av Försvarets Materielverk!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar