måndag, december 09, 2013

Maciej Zaremba om skolans misslyckande!

Maciej Zaremba tar som vanligt upp intressanta aspekter på hur det kunnat gå så dåligt med läsförståelsen, matten och naturvetenskapen för svenska 15-åringar! Han skyller dock helt på en sedan länge utarmad lärarkår; ett arv av den tidigare socialdemokratiska flumskolan. Nu får nog Lärarförbundets Eva-Lis Sirén snart med glasartad blick ett krupp-anfall! Så ganska modigt av Maciej Zaremba att kasta handsken rakt i ansiktet på lärarkåren och den socialdemokratiska flumskolan. 

För egen del tror vi inte att Maciej har helt rätt. Vi är ganska övertygade av att det handlar om en kombination av olika slag:

- Flumskolans kravlöshet  (inga betyg)
- Oordning i skolan (mössor på lektionerna)
- Lärarkårens utveckling, devalvering av krav på lärare (Zaremba)
- Den av (S) införda kommunala skolan 1991. 
- Invandrarelever som inte behärskar svenska språket eller inte är intresserade av olika anledningar (Pisa resultatet).

Nonsensorsaker levererade av SVT och andra flummare:

- Ett fritt skolval (vänsterflummare)
- Borgerlig regering (vänsterflummare)
- Allt är invandringens fel (högerflummare)

Det fria skolvalet har för övrigt funnits i Sverige i över 30 år. Så det kan vi utesluta som enbart varande ett retorisk medel för flummare. 

Här kan man läsa Zarembas eldande stridsfackla mot lärarkår och tidigare politiker!


Även Svenska Dagbladet bekymrar sig över de senaste 20 årens förfall på högskolan! "Det finns studenter, som inte vet att en mening påbörjas med en versal och avslutas med punkt." 


Här kan man läsa P J Anders Linder om "Rädda högskolan från devalvering!"


Även den utmärkte krönikören Johan Croneman i DN har synpunkter på skoldebatten dock något missnöjt eftersom ha velat att Jan Björklund(FP) skulle ha fått några käftsmällar. Nu gled ju dock Björklund elegant undan! Vi som regelbundet läser Björklunds veckobrev vet ju att det går bakåt i skolan sedan många år och att läsförståelsen från främst nya invandrare är ganska usel minst sagt av förståeliga skäl. Med alla dessa olika inlägg från olika potentater, där orsaken till ev misslyckanden nu är spridd över hela fältet kommenterar Croneman med att 

Skoldebatten modererades så att allt som återstod var adventsmys!

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar