måndag, december 02, 2013

Försöker de rödgröna fuska med skolpengen i Gnesta?

Den rödgröna majoriteten i Gnesta har ju stora problem med att verksamheterna går med underskott. Social ligger 10 miljoner back och skolan med 7 miljoner. Enligt anvisningarna för nämnderna skall vid befarat underskott ett åtgärdsprogram läggas fram. Så har dock ännu icke skett inom skolans område och detta tolkas nu som att man från den rödgröna majoriteten sida accepterat ett underskott på 7 miljoner inom grundskolan 2013. Ett underskott som givetvis fortplantar sig in i 2014.


Gnesta-Alliansen skriver bl a i ett särskilt yttrande till Barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde, att:


"Grundskolan kommer enligt prognosen att få ett underskott på nästan 7 miljoner. Det innebär att elevpengen till kommunens skolor 2013 blir högre än den 2013-01-24 beslutade. Vilket innebär att elevpengen till fristående skolor borde höjas. Detta i enlighet med likhetsprincipen och alla barns lika värde."


Sensmoralen och mer därtill i denna framställning är således att Walldorff-skolan i Gnesta skall - enligt kommunallagens likhetspricip - få del av ett ökat anslag i form av höjd skolpeng!


Annars kan man ju lätt få den föreställningen att det rödgröna styret försöker fuska med lagstiftningen till fördel för kommunens egna skolor. En omständighet, som i varje fall synes strida mot allmänt vedertagna etiska principer! 


Här kan man läsa hela yttrandet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar