torsdag, november 28, 2013

Sitt kvar Göran Lambertz!

Man kan av pressdebatten lätt tro att ledamoten av högsta domstolen och tidigare justitiekanslern Göran Lambertz har haft någon aktiv del i rättegångarna mot Tomas Quick, som således dömts för flera mord och andra brott.


Däremot har han som JK 2006 granskat om något gjorts fel vid dessa rättegångar och kommit fram till att så inte skett. De som däremot kommer ganska lindrigt undan är polis och den numera pensionerade åklagaren Christer van der Kwast samt givetvis den bunt psykologer, som haft avgörande inflytande på domstolarnas beslut!


Leif G.W. Persson menar att Lambertz passar i Nord-Korea. För egen del tror vi att Persson passar bra bland kossor i Stjärnhov!


Lambertz kritiseras i dagens DN av domarförbundets ordförande Anders Alenskär vid Umeå Tingsrätt. Samma tingsrätt, som kritiserats hårt inte minst på social medier för sin märkliga syn på kvinnor och våldtäkt.


Det har nu tillsats en allsidig Quick-kommission med den utmärkte Daniel Tarschys, som ordförande. Det bästa är väl att avvakta vad denna kommission kommer fram till för resultat, innan man slutligen tar ställning i en ev ansvarsfråga. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar