fredag, november 15, 2013

Rasismen sprider sig till Kiruna!

Elever skrek ”Heil Hitler” under föreställning om Förintelsen

Det är inte bara antisemitiska Malmö som kan. När Bianca Meyer framträdde med sin föreställning ”En enkel biljett” inför högstadieelever i Kiruna i torsdags möttes hon av rop som ”Heil Hitler”, rapporterar P4 Norrbotten.


Meyers enmansföreställning handlar om hennes mormor, som satt i det tyska förintelselägret Auschwitz under andra världskriget.
– Det var folk som skrattade när bilder från Förintelsen visades, det var en kille som skrek Heil Hitler och någon annan ropade någonting om att jag skulle våldtas, säger hon till SR P4. Enligt Meyer ingrep inte de lärare som fanns i lokalen.


Bland det värsta vi hört på många år och här duger knappast några ursäkter. Kan ni tänka er in i Biancas situation? Att bli hånad för att mormodern suttit i ett förintelseläger? Här finns det alla anledning till åtal för rasism och förtal. Det är intet för intet som Sverige hängs ut i en EU rapport om den ökade antisemitismen.


Vi tillägnar härför denna blogg till alla enögda journalister vid sörmländska media, som inte vill förstå, att denna rasism utgör ett problem i Sverige  år 2013.


Lagstiftningen mot hatbrott och förtal kommer nu även att skärpas. Det ser vi verkligen fram mot!

2 kommentarer :

  1. Tyvärr måste vi konstatera att anledningen till att lärarna inte agerade är att de som uttrycker sig rasistiskt på det här sättet är muslimer. Lärarna törs inte agera för att bli kallade rasister. Så ser det ut idag i den svenska skolan. Det är tyvärr ett faktum, som media aldrig någonsin skulle ta upp.

    I Malmö är det muslimerna som förföljer judarna. Men det säger aldrig media. Dock är det ett välkänt faktum i bloggvärlden.

    SvaraRadera
  2. Hur det är i skolan vet jag ej men ungdomar har väl alltid testat gränser och många utnyttjar säkert sin etnicitet till egen förmån.

    Att det är muslimer som förföljer judar i Malmö är väl ingen större hemlighet. DN hade en stor artikelserie om våldet mot judar i samband med att Sveriges Television förlade Eurovision Song Contest dit! Så det behövs nog mer upplysning för dessa ungdomar!

    SvaraRadera