onsdag, november 13, 2013

Kvinnofientliga kommunerna Trollhättan och Borlänge?

Kvinnlig jämställdhet är inget för kommunerna Trollhättan och Borlänge samt Kommunal som lämnar sina kvinnliga medlemmar i sticket. Trollhättan har gett skadestånd till en muslimsk man, som vägrade att skaka hand med en kvinnlig anställd på kommunen. Kommunen betalade felaktigt ut ett skadestånd till honom och gav kvinnan en skriftlig varning. Något liknande har inträffat i Borlänge kommun.


Enligt Reinhold Fahlbeck, professor emeritus i arbetsrätt, Christer Sturmark, ordförande förbundet Humanisterna och Bengt Westerberg, fd minister, finns det ingen som helst rätt enligt svensk och framför allt EU-lagstiftning, att hänvisa till sin religion när man inte vill ta en kvinna i hand.

Detta förklaras i detalj för läsarna på dagens DN. Många muslimer tar ju kvinnor i hand och det finns inget i Koranen som säger att detta skulle vara något som helst krav. Alltså ett eget påhitt. Tyvärr har ju denna underlåtenhet av Trollhättan och Borlänge kommuner skadat oskyldiga kvinnor.

Du kan läsa hela inlägget här! Rött kort således till de kvinnofientliga Trollhättan, Borlänge och Kommunal. Detta gäller även DO som gjort bort sig vid något tidigare tillfälle! Till er som tänker anställa en person som motarbetar kvinnlig jämställdhet; överväg detta noggrant! Vi lever idag på 2000-talet inte 1500-talet!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar