tisdag, november 26, 2013

Ingen kandidat från Gnesta på Folkpartiets riksdagslista i Sörmland!


För första gången i modern tid blir Gnesta utan kandidat till Folkpartiets riksdagslista i Sörmland inför valet 2014. Något som torde vara resultatet av ett ganska trist bemötande av partiets lokala politik och politiker från några sörmländska journalister och politiker. 


  
Vid gårdagskvällens nomineringsmöte i Malmköping blev det fler sensationer. I topp hamnade polisen Ewa Callhammar från Katrineholm, rak och en person med stor integritet, som vi gillar. Själva hade vi nog hållit en slant på den nuvarande utmärkte och sympatiske riksdagsmannen Stefan Käll ävenledes från Katrineholm men nu tvåa på listan. Hans val hade varit mer jämställt då partiets senaste manlige riksdagsman var den mycket omtyckte civilingenjören Conny Sandholm, Nyköping, som avled 1996.

 
Nils Frykman, Eskilstuna hade nog bespetsat sig på första platsen men förlorade och symptomatiskt för hans person har han valt att avstå från att kandidera på annan plats. Maria Buco, Eskilstuna kommer nu på tredje plats.


I övrigt en ganska tung nordväst-lista mot östra Sörmland möjligen ett resultat av sagda journalisters ensidiga skriverier! En gammal trotjänare är den i ambulanssjukvården arbetande Anna-Karin Enetjärn Magnusson, Nyköping med lång politisk erfarenhet. Bengt-Erik Sandström, Trosa på 8:e plats är en bra tillgång för partiet! Kanske värd en högre placering. Trosa tre kandidater; Gnesta noll!

FP:s sörmländska riksdagsvalsedel


1. Ewa Callhammar, Katrineholm
2. Stefan Käll, Katrineholm
3. Maria Buco, Eskilstuna
4. Fredrik Lundgren, Strängnäs
5. Sofia Remnert, Nyköping
6. Petter Isoz, Flen
7. Margaretha Furustrand, Strängnäs
8. Bengt-Eric Sandström, Trosa
9. Thomas Stääv, Eskilstuna
10. Erika Rydja Sandvik, Eskilstuna
11. Solweig Ericsson Kurg, Oxelösund
12. Per Hökpers, Vingåker
13. Göran Hagberg, Nyköping
14. Anna-Karin Enetjärn Magnusson, Nyköping
15. Ricken Svensson Nyqvist, Trosa
16. Göran Hammarlund, Trosa
17. Ludvig Lövgren, Eskilstuna
18. Abbas Ridha, Eskilstuna
19. Håkan Borg, Nyköping
20. Stefan Krstic, Eskilstuna
21. Hans Molander, Nyköping

3 kommentarer :

  1. http://alliansfrittsverige.nu/aktuellt/2013/11/rasa-mot-moskeer-och-vard-for-papperslosa-bli-fps-toppnamn

    Callhammar, som uttalat sig emot att moskéer och emot papperslösa flyktingar. Det verkar verkligen inte vara ngn höjdare. Inte som en tolerant socialliberal i alla fall. Skrämmande, verkar vara en liknande historia som den i Blekinge härom året.

    SvaraRadera
  2. Alliansfrittsverige.nu är ju en sk antisemitisk hatblogg, som måste tas med en stor nypa salt. Man vill inte ens tala om vem som är ansvarig utgivare. Om nu Callhammar haft negativa synpunkter på moskéer så är det givetvis att beklaga. Religionsfrihet är viktig. Att papperslösa automatiskt skall ha tillgång till fri vård är inte helt självklart i varje fall inte inom EU, där Sverige torde vara ett av undantagen. Men visst är det humant om man nu klarar av vården i fortsättningen. Sverige rasar ju ner till 11:e plats sämst i Norden på den europeiska rankinglistan.

    SvaraRadera
  3. För övrigt var nog Stefan Käll, Katrineholm min egen kandidat till förstaplatsen på listan!

    SvaraRadera