torsdag, november 28, 2013

England, Tyskland och Frankrike vill stänga gränserna för invandring!

Vad svenska media synes förbigått är dagens stora nyhet att  Frankrike och Tyskland stödjer Englands plan för att införa restriktioner för fri rörlighet inom EU. Storbritanniens premiärminister David Cameron förbereder sig nu för storbråk med EU:s Manuel Baroso. 


Downing Street 10 menar att det finns ett stort ökat stöd inom Europa för att minska invandring från fattiga till rika länder. Frågan kommer att behandlas vid ett möte i Litauen denna vecka.


Den brittiska regeringens hållning har på kvällen varit föremål för vida diskussioner på engelska TV-kanaler som SKY Channel och BBC samt andra europeiska TV-kanaler. Den franska och tyska hållningen i frågan har dock tidigare varit okända.


Häromdagen läste vi en sk krönika från den något märklige socialdemokraten Ulf-Göran Widqvist i Nyköping, som titulerar sig småföretagare men som måste vara pensionerad för länge sedan. Han menar att det skymmer vid horisonten och utnämner ett antal "rasistiska" partier som skuld till Europas belägenhet. 


Ja han använder ordet rasistisk utan förmodligen att veta vad det betyder. Detta epitet ger han bl a partier i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Österrike, Holland, Frankrike, Tyskland, Schweiz där alla är rasister, etc. Han glömde säkert av ren utmattning Italien, Ungern, Grekland, Irland och Turkiet.

Hur Widqvist kommer fram till att dessa länder och partier är rasistiska framgår dock inte av framställningen. De flesta av dessa partier består faktiskt ofta av en mångfald etiska grupper. Rasism är för övrigt ganska noga definierat av FN, EU och svensk lagstiftning. Vi tror dock att Widqvist blandar ihop rasism och främlingsfientlighet; dvs Xenofobi eller Rädsla för främlingar. Något som är ganska vanligt bland vänsterextrema debattörer i o m värdeordens godtyckliga retoriska förändringar - en skänk från kommunismens glansdagar.


Men det nu påtagliga är att styrande regeringar i en majoritet av EU:s befolkning, avser att införa restriktioner mot en grundläggande EU-princip; dvs fri rörlighet över gränserna. Widqvist måste väl närmast kollapsa över att även nämnda länder nu verkligen fått "rasistiska" regeringar - i varje fall med hans måttstock!


Ett problem kan ju vara att det i slutänden bara finns "rasistiska" länder kvar på kartan utom Sverige, som är icke rasistiskt trots behandlingen av våra judar, romer och samer! Men dessa kanske inte räknas som människor Ulf-Göran! Men vad skall vi då hitta på för epitet, när rasism inte räcker? Beträffande samer så sände den arabiska kanalen Al Jazeera på onsdagkvällen ett intressant reportage om samernas situation i norra Sverige och Finland. Det gav knappast någon vacker bild av behandlingen av Nordens ursprungsbefolkning.


Som den - förhoppningsvis - intelligente läsaren noterat har vi inte uttryckt någon synpunkt kring sakförhållanden utom att en del ganska obetänkt sliter ut ordet rasism! Om vi dock skall tycka något så borde det vara en hjärtesak för EU, att verkligen satsa stort på att utveckla och förbättra EU-medborgares levnadsvillkor och då med särskilt fokus på Bulgarien och Rumänien!



Främlingsfientlighet (xenofobi); dvs "Räddsla för främlingar" är varken straffbart eller moraliskt förkastligt. Främlingsfientlighet är ju inget man väljer utan en själslig känsla. Organiserar man sig i syfte att verka och propagera främlingsfientligt, blir det givetvis en annan sak. Är man rädd för främlingar bör man ju helst hålla sitt eventuella bekymmer i en mindre krets eller söka upplysning!


Rasism är således att uttrycka sig förklenande om enskild person eller grupp av personer beroende på nationalitet, etnicitet, kulturell skillnad, hudfärg eller politisk tillhörighet.


I det senare sammanhanget kan nämnas att svensk lagstiftning kommer att skärpas beträffande förtal och det gäller givetvis även dem som påstår att folk är rasister! Så tag dig i akt Ulf-Göran!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar