onsdag, november 20, 2013

En gemensam politik mellan Sverige- och Socialdemokrater?

Då (SD) växer sig allt starkare har vi förstått nödvändigheten att läsa deras partiprogram mer i detalj. Ett partiprogram, som vi tycker är väldigt likt det socialdemokratiska. Även i arbetsinvandring står man varann relativt nära. Däremot skiljer sig åsikterna när det gäller antalet flyktingar som kan beredas plats. (SD) måste med denna kongruens placeras i det politiska vänsterfältet med (MP) och (V). Något som satisfierar denna slutsats är (SD) som det näst starkaste partiet bland LO:s medlemmar. Var sjätte medlem stödjer (SD). 

Tidningen Sörmlands Nyheter har ju skrivit mycket om främlingsskap med fokus på (SD). Det är ju högst vällovligt. Samtidigt mindre vällovligt förtränger man de extrema rörelserna AFA/Revolutionär Front; dvs de som står för det mesta av politiska våldet i landet och Svenskarnas Parti (extrem höger)! Man skriver en hel del om en hat-sajt som heter Avpixlat men glömmer i hastigheten bort den enda som fällts i en domstol, nämligen Radioislam


Sedan kan vi tycka att SN förringar judar och romers lidande i Förintelsen genom att koppla ihop (SD) med Nazi-Tyskland. (SD) spelar inte ens i närheten av samma division som Adolf Hitler och hans hejdukar. Man använde Zyklon B; dvs vätecyanid i koncentrationsläger. SN glömmer något tankspritt även bort kommunisternas Sibirien och Gulag och 70 miljoner döda. Den värsta utrotningen i människans historia. Deras ättelägg finns i de flesta politiska församlingarna i Sverige utan något som helst problem. 

  

Vad vi tycker om hat-sajter har vi skrivit spaltkilometer om tidigare på denna blogg och en förändrad lagstiftning beträffande förtal av enskild person är synnerligen välkommen. Den kommer ju inte bara att fokusera på hat-sajter utan lika mycket på hatande tidningsmedia, som det finns gott om! Förtalsmål idag drivs ju inte av staten utan får ske av enskild individ (juridisk person). I framtiden kommer uppenbarligen förtalade att få ett större stöd från samhället. Det ser vi verkligen fram emot!

De sajter som för mig framstår som betydligt mer trovärdiga är de som uppmärksammar all rasism likt den liberale Torbjörn i Björnlunda, som menar att (S) och (LO) äger nyckeln till att stoppa (SD).  Torbjörn har dessutom en syn på rätt till arbete och socialt skyddsnät, som jag delar till 98%. Däremot delar jag inte hans uppfattning om att vi har ett rättvist pensionssystem. I detta finns alltför många lugubra gräddfiler!

Främlingsfientlighet (xenofobi); dvs "Räddsla för främlingar" är naturligtvis inte straffbart. Främlingsfientlighet är ju inget man väljer utan en själslig känsla. Denna känsla kan givetvis påverkas av upplysning i alla former - inte hugg och slag, som en del åsiktsfascister tycks tro. Däremot kan uttalad rasism vara straffbar. 


Rasism är således att uttrycka sig förklenande om enskild person eller grupp av personer beroende på nationalitet, etnicitet, kulturell skillnad, hudfärg eller politisk tillhörighet. Däremot att t ex säga att européer är dumma är inte rasism ej heller att afrikaner i vissa avseende vill förändra europeisk kultur. Afrika och Europa är som bekant två av sju världsdelar men en omfattande bred mångfald avseende nationalitet, etnicitet och hudfärg!


Att säga att skottar eller smålänningar är snåla är ett gränsfall liksom att skåningar är feta. Däremot att förklena en person för att han eller hon tillhör ett visst parti är rasism.  


Vid ett samtal med en antisemitisk ansvarig utgivare för något år sedan frågade jag honom vad rasism var. Svaret blev "Det bestämmer jag själv!" När jag då frågade honom om vad man i styrelserummet i Tyskland kunde tycka om att den svenska filialen annonserade i en antisemitisk nät-tidning, blev det dock väldigt tyst!

Alliansen får nu ta sig i akt. I merparten av politiska beslut i riksdagen verkar (SD) och (S) numera ha samma uppfattning! Alliansens motståndare (S), (SD), (MP) och (V) har även 61% av väljaropinionen bakom sig! Kan vi förvänta oss några initiativ från regeringen? Eller går man stolt mot stupstocken?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar