lördag, oktober 05, 2013

Vissa domare och nämndemän ser inte särskilt allvarligt på våldtäkter!

En domare i Sveaa Hovrätt har ju lyckats att reta upp svenska folket genom att frikänna 6 pojkar som genomfört en gruppvåldtäkt mot en 15 årig flicka i Tensta. På måndag blir det förresten en stor demonstration mot politiker och domstolsledamöter vid riksdagshuset kl 11.00.

I en ganska skrämmande artikel i lördagens DN menar advokaten Elisabeth Massi Fritz, att ”Det ställs högre beviskrav i våldtäktsmål!” Hon menar vidare att det finns vissa domare och nämndemän, som har en helt egen uppfattning om vad som är våldtäkt än vad riksdagen menar med sin lagstiftning.

2 av tre våldstäktsmän går fria särskilt i hovrätten. Massi Fritz har läst domen och är synnerligen kritisk till hur denna skrivits! Domaren tillhör uppenbarligen den kategori av män som inte ser särskilt allvarligt på våldtäkt mot barn!


Vilken flicka tycker att det är särskilt trevligt att ligga med ett helt gäng i stort sett samtidigt? Ja aktuell domare måste ju tro det! Man kan bara beklaga att dessa karaktärer kunnat smyga sig in i det svenska rättsväsendet. Då vissa domare uppenbarligen helt saknar känsla för flickor och kvinnors utsatthet, borde de avskiljas från sina tjänster eller möjligen sitta i obs-klass och ägna sig åt andra typer av mål!

Sverige har flest våldtäkter inom EU över 6.000 per år och kommer så att förbli så länge även moraliskt degenererade rättsskipare kan verka inom domstolsväsendet och riksdagen inte på ett bättre sätt kan tydliggöra önskad lagskipning! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar