måndag, oktober 07, 2013

Rasism mot svarta uppmärksammas!

I Malmö sparkas en 37-årig svart afrikan "Alsane" ner av ett gäng invandrade kurder på en gångbro inför ögonen på sin 1,5 årige son. Dramat i Malmö hade kunnat sluta mycket illa!

Det finns två tydliga aspekter på händelsen. Rasism är inte något som enbart etniska svenskar ägnar sig åt. Det är i lika hög grad om inte mer förekommande i andra etniska grupperingar och särskilt sådana grupper där gängmentalitet är en viktig ingrediens. Rasism mot kristna svenskar talas det inte heller så mycket om eller svenska judar för den delen. Det är - väl - obehagliga sanningar för många journalister och skribenter.

Den andra aspekten på händelsen är Skånepolisen oförmåga (eller kanske ovilja) att gripa gärningsmännen för de torde vara väl kända vid detta laget. Polisen har inte ens ordnat en fotokonfrontation mellan gärningsmän och brottsoffret än mindre en direkt vittneskonfrontation.

Man kan med detta undra över om inte Malmöpolisen därmed delar en rastistisk tankebana; att överfallet mot en svart man inte är så viktigt att hantera. Nu får Malmö stad stora kostnader för mannens skyddande boende och förövarna (de kända) ler i mjugg istället för att sitta inlåsta!

Det är i sanning ett märkligt samhälle vi lever i!


1 kommentar :

  1. Det är så tröttsamt med alla dessa rasismanklagelser som viner överallt i samhället. Här är en bra betraktelse över det ordets missbruk:

    http://www.ethnopress.se/?p=975

    Det är en journalist och frilansskribent som tröttnat på enkelspårigheten i svenska media.

    Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera