tisdag, oktober 22, 2013

Hanne Kjöller en utmärkt journalist!

Hanne Kjöller är en utmärkt ledarskribent i Dagens Nyheter. Rak, ärlig och med ambition att ta upp svåra saker. Hon har skrivit en utmärkt bok: "En halv sanning är också en lögn", där hon beskriver hur mindre nogräknade journalister skriver offerjournalistik istället för att berätta sanningen. 

Kjöller angrips nu ganska ostrukturerat av av den förenade vänstern substansierad i Public Service med Sveriges Radios Ekots chef Anne Lagercrantz och samhällsredaktionens Louise Welander i spetsen, som anser sig tillhöra en viktig "moralisk domstol!". Vidare av Sveriges Television i form av Janne Josefsson. En verkligen skön samling - av oss licensbetalare välbetalda - journalister!

Kjöller försvaras tacknämligt av ett antal betydligt mer sansade publicister. Vad har då Kjöller gjort för fel? Jo hon har i sina DN-ledare inte följt Public Service vänsterradikala åsikter utan snarare företrätt en liberal mittenuppfattning, något som kan vara livsfarligt bland det vänster inspirerade Public Service.

Hon har dessutom i sin bok haft ett faktafel kring en icke namngiven person. Denne person har nu begärt att justitiekanslern JK, skall ta upp detta till åtal för förtal. Man kan ju undra vad det är för förtal att påstås ha en bostadsrätt istället för en hyresrätt och icke vara namngiven.

Det finns fall när man hänger ut politiker med namn och allt som rasister trots att de inte är det utan snarare själva är utsatta för rasism (vänster-antisemitism). Detta görs regelbundet av Public Service; dvs SVT och Radion! Man undrar verkligen över om inte Anne Lagercrantz och Janne Josefsson kackar i eget bo!

Men den "förfördelade" krögaren tar naturligtvis chansen att tjäna 2,5 miljoner kr. Nu tror vi inte för ett ögonblick att JK tar upp detta till prövning. Enligt lagen så gäller JK:s tjänster i synnerhet personer under 18 år och knappast en person som icke är namngiven och ej heller knappast att vara tillskriven en bostadsrätt istället för en hyresrätt. Ett sådant antagande görs enbart av vänsterextrema journalister som är ute i helt andra ärenden!

Till de extrema "moraliska domstolarna" vid Public Service säger vi godnatt och tillönskar dem en snar pension, då vi, deras uppdragsgivare ej gett dem uppdraget att agera moraliska domstolar! Vi kommer fortsatt vidare att läsa Hanne Kjöller och DN med välbehag.

Läs gärna mer om medierna som moralisk domstol i boken "Föredömme eller fördömt" av forskarna Maria Grafström, Pernilla Petrelius Karlberg, Karolina Windell från Handelshögskolan i Stockholm. 


Recension av Hanne Kjöller

Recension av SNS


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar