onsdag, oktober 16, 2013

Gnesta kommun bör ordna inomhusbana för boule !

Det spelas mycket boule i Gnesta och Björnlunda. I varje fall utomhus sommartid. Själv har jag då och då haft möjlighet, att träffa ett synnerligen trevligt gäng på boulebanan vid Ekhagen i Björnlunda måndag och torsdag förmiddagare i SPF:s regi. Pga av vissa åtaganden detta år har det tyvärr blivit ganska knapert med årets deltagande.


Men när hösten och vintern kommer då går det inte längre. Är man entusiast får man åka till Sparreholm och spela inomhus eller någon annan ganska avlägsen ort. Kommunen satsar hårt på barn- och ungdoms fritidsaktiviteter. Kanske det är dax att gynna även de något äldres förkärlek för boulespel, som kan utövas av de flesta oavsett ev fysiska handikapp.

I alla fall har kommunens nu tre pensionärsföreningar skrivit till kommunen och önskar hjälp med att skaka fram en lämplig lokal med viss värme, som går att utnyttja för ändamålet.

En av undertecknarna är förra chefen för kommunens socialförvaltning, Gunilla Bränström, som är en trogen boulare på Ekhagen i Björnlunda "sommartid."

Borde väl inte vara så krångligt att ordna till! Läs mer om detta här!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar