söndag, oktober 20, 2013

Att koka soppa på en spik!

Den styrande majoriteten i Gnesta - de rödgröna - har ju haft stor fest på Hagstumosse och invigt ett nytt omklädningsrum för några miljoner kr. Det gäller ju att markera hur mycket fint som man gjort vid styret de senaste tre åren. För mycket mer resultat är det ju knappast. Nu missunnar vi inte Berndt Ullström(S) att lägga en straff men det hela stort uppslaget i SN blir lite av en spiksoppa.

Vad vi kanske förväntat oss i invigningar vore ett nytt Liljedalshem, en ombyggd simhall, en ny brandstation och ett expanderat gymnasium. Om dessa vet vi fortfarande ingenting. Det vi har fått eller får är istället en minskad busstrafik och färre tåg från Gnesta station, höjda politikerarvoden till de styrande, avskaffad valfrihet i barn- och äldreomsorg. Fortsatt ovisst inom äldreomsorgen. Vart tog alla cykelvägar vägen? Blir det någon folkomröstning om länstillhörighet?


Men ur frustrationsavseende är givetvis ett bättre omklädningsrum en stor händelse för den aktiva idrottsrörelsen. Det skall vi inte förringa!


När alliansen styrde kunde vi glädja oss åt många invigningar varav en pompös den nya järnvägsstationen 2007. Den kostade å andra sidan 20 gånger mer än omklädningsrummet men betalades huvudsakligen av staten. Andra objekt som läsaren kanske glömt är ombyggnaden av Kvarnbackaskolan i Stjärnhov, byggande av  äldreboendet Ekhagen och förskolan Ängen samt ombyggnation av Velandersborgsskolan  i Björnlunda, byggande av Laxne nya skola, byggande av förskolan Sjöstugan på Frönäs, ombyggnation av Dansut-skolan och byggandet av seniorboendet på cirkus-tomten, fastigheten Proton samt yrkesgymnasiet  i centrala Gnesta.


Gnesta, Björnlunda och Stjärnhov fick som 27:e kommun i landet bredband redan i början av 2000-talet. Alliansen införde snabbt bredband i Gnesta Hems bostäder och dessutom fick Laxne bredband under alliansens mandatperiod.


Ja Alliansen i Gnesta har mycket att vara stolta över. Vad har de rödgröna?


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar