tisdag, september 03, 2013

Svårt att locka folk till politiken!

Är rubriken på en stor uppslagen och något retoriskt artikel i Nya Södermanlands Nyheter idag! Man tar upp förhållandena i Trosa en kommun, som i många avseenden liknar Gnesta!


Varför är det så svårt att locka unga till politiken är tidningens utgångspunkt? För vår del tycker vi att svaret är ganska enkelt. Hur behandlar SN och andra medier "sina" politiker i Östra Sörmland? Vissa stryks nog dagligen medhårs även om de sitter i styrande positioner och inte sköter det särskilt bra medan andra utan politisk makt mer eller mindre misshandlas!

Självklart får SN ta på sig ett stort ansvar för svårigheter att rekrytera! Vid en genomgång av tidningens redaktionella skriverier i Gnesta och Trosa är det ganska enkelt att notera att vissa allianspartier särskilt i Gnesta är ganska illa ansatta medan det gullas med andra!


SN:s partibloggar utgör ett utmärkt exempel på hur politikerna uppfattar tidningens agerande. I Gnesta och Trosa är det enbart miljöpartiet och vänstern, som bloggar. Alla andra har slutat av någon orsak! 


Svaret på SN:s fråga är således; gör självkritisk analys av hur tidningen redaktionellt behandlar partierna och de olika politikerna. Det kan nog vara tillfyllest för att besvara ställd fråga!


Däremot kan man lätt konstatera att tidningens ledarspalter är både utmärkta och tankeväckande av någon annan orsak!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar