måndag, september 23, 2013

In memoriam! Människor ur tiden!

Livets start är ur min synpunkt en spegel av bl a de lärare man haft i skolan under åren eller ledare i förenings- och scoutliv. Förmodligen har vi haft tur med ett antal fantastiska lärare, som verkligen berikat vår tillvaro. Man kan bara hoppas att de flesta haft samma förmån!.

Vid Blackebergs Högre Allmänna Läroverk under David Törnkvists ledning ,som vi inträdde i hösten 1956 fanns det gott om både utomordentligt kunniga lärare och samtidigt mycket intressanta personligheter. Det inser man kanske först efter ett långt liv. Det fanns även intressanta elever, som Tom Alandh eller Janne Schaffer, som man delat lektioner med under ett antal år. I en parallelklass gick även den kände Bo Könberg tidigare riksdagsman och landshövding i Sörmland.

I realskolans 3:e klass hette vår svensk och tysklärare Kerstin Thorsell. Hon gick nu ur tiden vid den aktningsvärda åldern av 91 år. Hon är nog den person som mest påverkat vårt svenska och tyska språk och säkert skyldig till vårt tittande på tysk TV och även kanske detta bloggande. Idag noterade jag att ännu en lärare Florence "Flora" Malmborg avlidit i samma ålder.


När människor man känt går ur tiden ger det anledning till en stunds fundering och mentala återblickar över människor man mött under åren. De flesta som påverkat ens liv i positiv riktning. Många fyllda av energi att lära ut och berika ens tillvaro. 


Numera har man av naturliga skäl mycket liten kontakt med skolvärld och vitterhet. Dessutom handlar tyvärr det mesta som skrivs i tidningar om annat än ädla och skapande ting!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar