onsdag, september 18, 2013

Grönt och liberalt lockar inte tyskarna längre!



Snart drar det ihop sig till förbundsdagsval i Tyskland, Europas motor. Växlingarna i opinionen har varierat men i slutet av valrörelsen synes förlorarna vara Die Grünen/Bündnis90 och det liberala FDP. Bayern tjuvstartade häromdagen med regionval och FDP klarade inte 5% spärren medan de gröna fick enbart 8,6%. Så sent som i mars låg de gröna på runt 23% och utmanade SPD (socialdemokraterna) men i nuläget verkar det närmast bli under 10% och därmed kanske valet är avgjort till Angela Merkels fördel.


De gröna har kommit med ett antal ganska impopulära förslag om skatter och om helvegetabiliska dagar men först och främst så har man beslagit det manliga språkröret med att söka stärka pedofili på 80-talet. Något som givetvis utnyttjas skoningslöst av alla motståndare. I Tyskland liksom i Sverige har det främst blivit i städerna man röstar på detta parti, som synes ha övergivit landsbygden.

Gårdagkvällens opinionsläge på tysk TV visade på dött lopp mellan blocken CDU/FDP och SPD/Grünen. Det befintliga vänsterpartiet behandlas som tidigare icke önskvärt och såväl nazist- som kommunistpartierna är förbjudna.  Det blir då en ganska spännande avslut på veckan. Kan pedofili avgöra valet?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar