torsdag, september 05, 2013

Barack Obama gav ett tydligt besked!

USA:s president gav ett tydligt besked till Sverige, vi accepterar inte rasism och i synnerhet inte det uppblossade hatet mot den judiska befolkningen i ert land. Bl a har Malmö utpekats som antisemitismens huvudstad i Europa av Simon Wiesenthal Center. En synnerligen oroväckande utveckling visavi stadens berömda mottagandet av tyska och danska flyktingar 1945.


I Sverige har ju hatet mot de mosaiska trosbekännarna vuxit starkt inte minst inom vänsterextrema hatbloggar som Alliansfrittsverige.se och Radioislam.nu. Men även andra media som Public service och föregiven liberal press synes numera vara föremål för gult kort.  


I Sverige är det väl i stort sett endast Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet, som håller ställningarna mot antisemitismen. Anrika Göteborgsposten håller väl på att ge upp och Sydsvenska Dagbladet har ju närmast stadfäst den gamla antijudiska hemegonin i Skånska aviser ärvd från 30-talet.


Den gamla Hitler-vänliga tidningen Aftonbladet har inte till mycket övers för Raoul Wallebergs gärningar och Public Service, som sagt svävar oroväckande på målet när det gäller mosaiska trosutövare!


På utländsk TV - tack och lov för satellit - kunde man ta del av Obamas tal in extenso vid hans besök vid Stora Synagogan i Stockholm  för att hedra Raoul Wallenbergs minne.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar