torsdag, september 12, 2013

Bara män i den politiska ledningen

Ondgör sig något infantilt Dagens samhälle och använder ordet "gubbar" istället för män. Kommuntidningen har undersökt samtliga landets kommuner och det noterats att t ex Trosa och Gnesta bara haft "gubbar" som kommunstyrelseordförande. Kan man förresten kalla en 26 åring för gubbe? Pojke borde vara ett bättre epitet.


Fördumningen sprider sig således inte oväntat i journalistkåren; både Trosa och Gnesta har endast 20 år på nacken medan det torde vara betydligt värre för de röda kommunerna Nyköping och Eskilstuna, som aldrig haft någon kvinnlig ordförande eller borgmästare och nu talar vi om 100-tals år.


I Gnesta kommer väljarna att få chansen till förändring,  då alliansen därstädes leds av det utomordentlig kompetenta oppositionsrådet och trebarnsmamman Ann-Sofie Lifvenhage(M). Hon är den som kan ge den politiska styrningen nytt liv i kommunen efter alla affärer och tveksam rödgrön politik! Ann-Sofie kan med ett stort nedlagt arbete (som många andra) visavi Trafikverk och regeringskansli meddela, att pendeltågstrafiken till Gnesta blir densamma 2014, som i år! Bra jobbat!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar