lördag, augusti 31, 2013

Lundsberg ett odemokratiskt beslut!


Skolinspektionen har beslutat att stänga Lundberg p g a misshandel av två elever. Samtidigt undviker Skolinspektionen nogsamt att inte stänga skolor där det förekommit betydligt grövre brott, som våldtäkt och förnedring av flickor!


Varför Skolinspektionen stoppar huvudet i sanden och låter skolor med med betydligt allvarligare kriminalitet fortsätta att verka som ingenting har hänt medan man stänger en skola med minimal dito är tämligen oklart. Men de s k internaten har ju alltid varit lovligt villebråd för extremvänstern och Skolinspektionen tar väl intryck av de media som mer eller mindre pläderar för planhushållning!



Vår första kommentar till detta elände var att det naturligtvis blir en juridisk fråga och ärendet ligger nu inte oväntat hos Förvaltningsrätten i Göteborg för avgörande. Givetvis står stora ekonomiska frågor på spel! Kanske även för kommunala skolor!


Internatskolorna är bra och icke numera bara en tummelplats för en överklass. Det är många svenskar utan rikedom som p g a bl a utlandstjänst ser dessa skolor som en given fördel att deras barn har fortsatt kontakt med hemlandet. 


Varför hacka på något som är bra? Bättre då att koncentrera sig på skolor där det är värre ställt. Detta torde vara ett demokratiskt minimikrav!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar