söndag, augusti 18, 2013

Green Tregaro och världspolitiken


När nu de flesta svenska framgångarna uteblir i friidrotts-VM i Moskva börjar journalisterna, att mer skriva om sådant, som inte har med idrott att göra. T ex om Emma Green Tregaros regnbågsmålade naglar. Rysslands inställning i vissa avseenden till homosexualitet ifrågasätts och i synnerhet stavhopps-världsmästaren Jelena Isinbajeva, som hade mage att försvara den ryska lagstiftningen.


På de svenska journalisternas skrivanden och inlägg kan man tro, att Ryssland är unikt i att behandla homsexuella dåligt! Den verkliga sanningen är att det är några få länder i världen, som behandlar homosexuella likvärdigt: Kanada, Brasilien och Argentina i Amerika, Sydafrika i Afrika samt hälften av EU:s medlemsländer i Europa (mörkblå färg på kartan).


Flera länder har döds- eller livstidsstraff som Saudi-Arabien, Iran, Sudan (mörkbrun och röd). Medan hårda straff förekommer i de flesta muslimska länderna i Afrika och Asien (ljusbrun). Man kan nog säga att kanske 10% av världens länder uppvisar humanitet i denna fråga. 


I detta sammanhang kan det vara viktigt att veta att Ryssland inte förbjuder homosexualitet, vilket man skulle kunna tro av skriverierna. Nu tog den ryska förståndiga publiken allt detta med ro. En storm i ett vattenglas och hejade lika mycket på Green Tregaro som någon annan. Det var sportsligt! Vi grattar dessutom Emma till årsbästa med 1,97!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar