fredag, augusti 16, 2013

Bilden av Gnesta: Amatörmässighet

Det styrande partierna i Gnesta de senast tre åren har kantats av ständiga affärer. Tidigare har två personer tillika partimedlemmar polisanmälts för oegentligheter med kommunens kreditkort runt ungdomsgården Chills verksamhet. 


Förvaltningscheferna lämnar kommunen i en allt stridare ström och nu avslöjar SN den mer eller mindre märkliga hanteringen av en ny chef till ungdomsgården Chill. Först blir han anställd och tre dagar senare avskedad med 16 månaders lön utan att ha jobbat en enda dag.


Man kan ju verkligen undra över hur den högst ansvariga nämndordförande Linda Lundin(S) 26 år tycker att förvaltningen skött denna fråga, när man gödslar med kommunens få ekonomiska resurser. Hela kalaset kommer att kosta över en halv miljon av skattebetalarnas pengar! Linda kan inte belastas för själva anställningsärendet, som har "hamnat i hennes knä!" Däremot har hon godkänt 16 månaders uppsägningslön!"


Bilden av Gnesta, som det så stolt står på hemsidan, torde numera skimra av Amatörmässighet!



Addendum

I lördagens SN framhåller kommunalrådet att personalutskottet godkänt avgångsvederlaget. Så är dock ej fallet. Dvs uppgiften är icke korrekt. Rocklind har ju tidigare sökt vilseleda allmänheten inte minst när det gäller den så kallade arvoderingsaffären. Bedömningen är att S-ledningen på egen hand tillåtit ett övermaga generöst avgångsvederlag! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar