tisdag, juli 02, 2013

Det måste vara något fel på det politiska systemet!



Enligt uppgift i tidningen Folket, Eskilstuna, så uppbär sverigedemokraten och gruppledaren i det sörmländska landstinget Adam Marttinen närmare 100.000 kr i månadslön för tre samtidiga politiska uppdrag. Förutom ett arvode på 35.000 kr från landstinget så har han en lön på närmare 6.000 kr från Eskilstuna kommun och som ersättare i riksdagen har han dessutom en lön på 58.300 kr.



För en annan enkel gruppledare för folkpartiet i Gnesta, som inte ens fick något gruppledararvode när den nya "demokratiska" och socialistiska majoriteten med en röst, tog hand om makten i Gnesta, ter sig dessa belopp synnerligen övermaga om de är korrekta. Under allianstiden i Gnesta fanns det dock ett arvode på ynka 1.700 kr/månad.


Det måste vara något fel på det politiska systemet när man utan att göra någon större insats tjänar dessa belopp. Till yttermera visso är Marttinen, enligt uppgift, ofta borta från landstingsfullmäktige.

Att ha övermaga ersättning delar Marttinen med t ex Gudrun Schyman(V) och , som inte längre finns i riksdagen men som uppbär sk inkomstgaranti. Rekordet lär miljöpartisten Birger Schlaug ha. Han har inte varit i riksdagens sedan 2002 men uppbär inkomstgaranti till 2014.

I detta finns en djup moralisk aspekt att ta ut lön för uppdrag man knappast utför någon nytta för. Har man ett arvode eller lön från t ex riksdagen, lär man knappast orka med något annat uppdrag och sitter man inte ens i riksdagen men ändå får betalt är det givetvis än värre!

Vi ger stora tummen ner för Adam Marttinen(SD) et consortes och kanske i än högre grad för Gudrun Schyman(FI) och Birger Schlaug(MP), som inte gör ett dyft för sina löner. Vi hoppas, att framgent slippa dessa politiska avarter!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar