måndag, juni 24, 2013

Lars Hillersberg en äkta rasist?

Gnesta och Bryggeriudds-bon Lars Hillersberg, som avled 2004 och ligger begravd på Frustuna kyrkogård, var en tvättäkta antisemit. Detta påminner idéhistorikern Henrik Bachner om i dagens DN Kultur med anledning av Stockholms Kulturhus utställning av Hillersbergs konst.

Tidigare då DN och vi på denna blogg kritiserat Kulturhuset och dess konstnärlige ledare Behrang Miri i samband med att han ville förbjuda Tintin-böcker i biblioteket, blev det ett herrans liv på församlade vänsterextrema media som Alliansfritt Sverige och Nyheterna24. 


Ja DN vågade man inte ge sig på; däremot en äldre fritidspolitiker utan inflytande i den lilla kommun-en Gnesta! 

Kulturhuset fortsätter nu med sina märkliga ambitioner och ställer ut Lars Hillersbergs ofta antisemitiska alster. Lars Hillersberg hade bland annat en serie som hette "Det heliga landet" publicerade i tidskriften Puss 1971, där judar ogenerat framställdes ungefär som hans trogne kompis Ahmed Rami gör idag på Radioislam; dvs vedervärdigt!



Det är paradoxalt, att Lars Hillersberg med sina antireligiösa engagemang nu ligger begravd på en kristen kyrkogård i Gnesta. Ännu mer märkligt är att Kulturhuset och i synnerhet curatorn Andreas Berg främjar Hillersbergs "konst"! 

Efter en googling om vad Sörmländska media skrivit om den sedan 2002 statligt avlönade Hillersberg - så finns det inte mycket kritik till dags dato; snarare tvärtom. 

Mest lyrisk verkar P4 Sörmland vara. Ej heller lokalbladet Sörmlands Nyheter verkar inta någon mer kritisk hållning trots denna tidnings omfattande engagemang mot rasism.

Symtomatiskt är att Hillersbergs konst stöds av den vänsterextrema organisationen Ordfront, som själva anser sig bekämpa rasism. Även Gnesta kommun har stött Hillersberg under de senaste årens socialistiska styre med stöd till utställningar vid Art Lab. Kanske man dock varit omedveten om hans rasistiska ambitioner!

Antisemitism är väl något som många vänstermedia numera accepterar, som commes il faut i motsats till annat. I varje fall expanderar man i den hatvärld, som tidigare dominerades av mörka högerkrafter från förr men som nu mer och mer övertagits av vänstern; om än i något förädlad form!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar