torsdag, maj 30, 2013

Tidningskommentarer om Rocklinds studiefrånvaro!

Vi kan inte på denna blogg undvika att återge två inlägg i dagens SN av Gnesta-bon Sten-Erik Johansson och den ständige speluppfinnaren Dan Glimne.  Klicka här för Glimnes inlägg.

Sten-Erik ehuru en vänsterns son - kommer ofta med synnerligen pregnanta inlägg i debatten. Håll till godo:

Hur jämställt lever Johan Rocklind?
De socialdemokratiska självmålen är många. I Nyköping säljer de allmännyttan och på västkusten säljer de sjukhus och vårdcentraler rakt emot vallöftena, Göran Persson vurmar för riskkapitalister och EMU och får för de stödorden motsvarande en årslön för arbetare, i Gnesta studerar kommunalrådet på heltid och hinner av det skälet inte med att vara tillgänglig för medborgarna.

Är man inskriven vid universitet för heltidsstudier måste också studietakten vara heltid annars får man inte fortsätta. Gnestasossarnas stora misstag var att tillsätta rådsposten med en ung, oprövad, politiskt omogen person för att på så sätt få ungdomsväljare. Tilltaget är både löjligt och fatalt. Ännu ett självmål!


Vad jag verkligen förundras över i fallet Rocklind är om han har familj. I så fall kan knappast grundläggande krav på jämställdhet eller rättvis fördelning i familjelivet uppnås. Bara det är politisk illavarslande för ett parti i ideologisk storkris. Hur ska man kunna ställa krav inom familje-, barn- och fritidspolitikens områden om företrädarna missköter sig fatalt?


Vem lyssnar, vem bryr sig om vad som sägs om det bara är, som vanligt höll jag på att säga, falskt munläder.

Gnestasossarna är i brygga där socialnämndens ordförande sedan tidigare drivit frågor som är kopplade till den egna familjens intresse. Ett sådant parti kan inte vara mycket värt i väljarnas ögon.

Tankar om korruption och mygel ligger nära till hands. Bort med eländet!

Sten-Erik Johansson

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar