tisdag, april 30, 2013

Välkommen sköna maj!

I början på 80-talet för en så där 30 år sedan var jag en av basarna i Klemminge-kören. Vi brukade öva i Laxnegården en kväll i veckan och hade fantastiskt trevligt. Många Laxnebor medverkade i kören under årens lopp och ävenså icke helt okända Kerstin och Bengt från Hyttlöt eller vår major, Olle Persson, som även var en av grundarna till Laxnegården.

När vi sjöng t ex i Gåsinge kyrka så lät det fantastiskt bra och mäktigt. Det är något visst med att sjunga i en kyrka. Årets stora begivenhet var naturligtvis valborgsmässo-firandet vid Klemmingens strand i Laxne. Härom året hittade jag i en plastmapp en uppsättning skrynkliga noter. Jag kom ihåg att de använts ett år då det rått halv storm och blötsnö, änskönt genomförde vi vår sångarhyllning.

Klemmingekören under ledning av Elisabeth Lundberg. En fantastiskt duktig tjej från Gnesta blev mer och mer professionell och började uppträda här och var i landet och utomlands. Det gick tyvärr inte ihop med mitt arbetsschema med många resor i jobbet, husbygge hemmavid och fritidspolitiken. Så det blev så småningom dags att kliva av.

När man nu hör alla vårsånger samt julsånger som In excelsis deo, då känns det i både kropp och själ! Och visst stämmer man in med en något halvdarrig bas, när det sjungs Sköna Maj både på TV och numera vid brasan på Svinsjöns norra ände!

Men för den som vill finns det brasa i Laxne. Samling med fackeltåg från Laxnegården 2030 och braständning, tal och vårsång kl 2100. För den som bor i Björnlunda blir det även fyrverkeri anordnat av årets företagare i Gnesta kommun!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar