onsdag, april 24, 2013

Opinionskatastrof för danska socialdemokraterna och regeringen!

Vid den senaste opinionsmätningen i Danmark får det röd-gröna styret endast 26% av väljarna. Tillsammans med Enhedslistan innebär det enbart 37%. Den riktiga katastrofen svarar Socialdemokraterna med Helle Thorning-Schmidt, som statsminister för. Man har endast 14,4% av valmanskåren bakom sig. Det sämsta resultatet sedan 1898.

Om det vore val idag skulle liberala Venstre med Lars Løkke Rasmussen återta styret på nytt med 108 representanter i ryggen. Jämfört med de röd-grönas 67 st. En fullständig katastrof för det socialistiska blocket. Val skall hållas vart 4:e år men vanligtvis brukar det av parlamentariska skäl bli kortare mellan valen.

I Sverige som bekant pendlar opinionen mellan Alliansen och rödgröna  vid 42-48% med fördel röd-gröna med Sverigedemokraterna som vågmästare. 

I Danmark liksom Finland, Norge och Island bedriver samtliga partier med något undantag t ex en relativt restriktiv invandringspolitik. Man har dessutom kvar de kristna statskyrkorna. Dvs ganska annorlunda mot den svenska dagordningen.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar