torsdag, april 18, 2013

NordBalt gör skillnad

"Idag har vi i regeringen givit tillstånd Svenska Kraftnät tillstånd att bygga kraftledningen NordBalt. NordBalt kommer att bli en av världens största sjökablar och kommer gå mellan Nybro i Sverige och Klapedia i Litauen. Det är ett stort projekt, och när den är klar (i slutet av 2015) kommer den ha en kapacitet som nästan är i nivå med all den el som produceras i Sveriges största vattenkraftverk, skriver energiministern Anna-Karin Hatt på sin hemsida.
Denna kabel kommer enligt min mening att gynna storkapitalet dvs energibolagen på svenska elkonsumenters bekostnad. Den svenska utsatta industrin, kärnan i vår välfärd, kommer framledes få betala högre elavgifter liksom du och jag!
Den kommer att minska pressen på Baltikum, Polen, Tyskland m fl länder att reducera sina stora koldioxidutsläpp. Ur ett svenskt perspektiv borde alla sjökablar stängas av omgående. Nu dräneras inte bara svenska vattenkraft utan även din plånbok av detta morbida intresse för utveckling av EU och större vinster för Vattenfall och E-on!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar