fredag, april 19, 2013

Islamistisk terrorism bakom bombdådet i Boston!

Det har nu klarlagts att bombdådet i Boston utförts av två bröder från Dagestan. En har i skrivande stund skjutits ihjäl liksom en polis och den andre jagas av ett av USA:s största polisuppbåd någonsin.

Bröderna har tillsammans med andra familjemedlemmar, som fått uppehållstillstånd av flyktingskäl, bott i Boston i ca fem år och teorierna om internationell terrorism är nu bekräftade. Vi bifogar ytterligare ett dåd till vår långa lista av terroristbrott! Här kan man läsa mer om internationell terrorism!

Det som har skakat om det amerikanska samhället är att dessa två bröder uppträtt, som vilka andra invandrare som helst men uppenbarligen kunnat rekryteras, som terrorister istället för att genomföra sina framtidsutbildningar vid MIT - allt enligt CNN. Det kommer givetvis att få konsekvenser för andra invandrare!

Även Ryssland har nog fått problem med nästa års vinterolympiad i Sotji. Orten ligger nära till Kaukasus, där islamistiska terrorister är talrika och i viss mån har en fristad. Denna terrorism har dock tidigare endast gällt Ryssland men nu verkar det som al Qaida och andra rörelser har fått in en fot i verksamheten.

Detta dåd aktualiserar även den svenska polisens underlåtenhet, att samöva med det svenska försvaret. Polisen har i Sverige ansvaret för terroristbekämpning men knappast alla de resurser som kan krävas i ett skarpt läge. Här torde endast försvaret ha tillräckliga maktmedel. Avsaknaden av denna samverkan aktualiserades på DN debatt igår!

I Boston använder polisen det amerikanska försvarets Black Hawk helikoptrar. I Sverige har endast försvaret helikoptrar med totalt mörkerseende och insatskapacitet.

I Sverige har för övrigt internationella terrorister fått en fristad utan särskilda restriktioner. Särskilt de, som har uppehållstillstånd i Sverige, som flyktingar med ekonomiskt stöd från staten men ändå regelbundet kan deltaga i den somaliska islamistiska rörelsen Al-Shabab en underavdelning av Al Qaida. Den organisation som svarar för allt elände på Afrikas horn! Det borde vara en human gärning om även Sverige slutade att ge sitt bidrag till internationell terrorism.

En ytterligare fundering är varför de som tar ansvar och har en human flyktingpolitik, änskönt angrips internt för detta. Varför sågar man i vissa fall av den gren man sitter på?

Nu inväntar vi i vanlig svensk eller norsk trygg och rofyllda förvissning, att nästa stora bombdåd i alla fall inte blir på Utöya! Därtill har vi troligtvis lärt oss något.'

Addendum: Terroristerna synes ha utnyttjat svartkrut från inköpta jumboraketer. Kanske som initial sprängladdning - se tidigare skriverier i ämnet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar