söndag, april 21, 2013

I fredagskunde vi äntligen se den första tussilagon

Därmed, enligt vår familjs tideräkning, har nu våren inträffat. Tyvärr har de flesta tranor fortfarande lite besvärligt med gott om is, som stör betandet. Men i rask takt börjar nu våra flyttfåglar dyka upp. Skogsduvorna kuttrar och märker knappt om man kommer i närhet. Vår lilla sjö Svinsjön ligger än men börjar efter senaste veckan se blöt ut. Förra året gick dock isen upp som sagt den 23 mars. Våren skulle därmed vara en månad sen. Ja inte märks den globala uppvärmningen särskilt mycket just här.

Talade häromdagen med min kompis Tomislav, som bor i Thailand på vinterhalvåret. Där har man istället betydligt varmare. Nu har det varit närmare 40 grader i flera månader, vilket reducerar utelivet högst avsevärt.

Nu har vi även börjat med våra förberedelser att bygga om taket på huset. Det gamla har alldeles för låg vinkel för bra vattenavrinning eller tålighet mot mycket snö. Dessutom önskar vi kunna lägga på mer isolering på vindens, så det behövs utrymme. Men visst blir det ett pyssel att bygga på takstolar och lägga 150 kvm takspont. Det får ju heller inte regna in i huset under tiden. Så någon brist på sysselsättning lär det inte bli den närmsta tiden.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar