fredag, april 19, 2013

Hur skall Löfvén kunna hantera en landskris?

Socialdemokraterna har de senaste dagarna gett bilden av ett slutet och stökigt parti med otydligt ledarskap. Om partiledaren inte kan hantera en kris i partiet ställer sig allt fler frågor om hur han ska kunna hantera en kris i landet. Det är hög tid för Stefan Löfven att visa ledarskap.

Skriver i dagens DN journalisten Ewa Stenberg. Ja man kan ju verkligen undra över hur S-ledningen tillåter hela havet stormar. Omar Mustafa har ju behandlats på ett icke värdigt vis men uppvisar ändå synpunkter på livet, som knappast är förenligt med socialdemokratiska eller för den delen andra partiers jämställdhetsuppfattningar. En viss antisemitism har även börjat flöda i den inre kärnan. Nu är för all del inte S-ledningen ensamma om att hantera medlemmar klantigt. Det förekommer i alla partier. Inte minst i Folkpartiet.

Hela havet stormar känns även igen i det småa. Socialdemokraterna i Gnesta har ofta svårt för att bestämma sig i relativt enkla frågor. Detta gör att beslut som borde kunna tas per omgående drar ut i långa långbänkar till förfång för utvecklingen av Gnesta. I och för sig finns kompetens hos socialdemokraterna i Gnesta men dessa tycks inte - med något undantag - längre vara med i styrhytten.

Villrådighet är ingen bra egenskap i varje fall inte om man skall styra AB Sverige. Det är nog dags att Stefan Löfvén visar lite styrka och sätter ner foten oavsett vad den uppenbarligen gängse närvarande och citerade bror duktig statsvetaren Bjereld tycker!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar