fredag, april 26, 2013

Hoppsan!

Nyss klagade vi på att lokalbladet SN innehöll så lite om Gnesta och vips så var dagens tidning fullmatad i det avseendet. Kanske var det fler som känt av en viss torftighet. Vi noterade att det bildats en motståndsgrupp mot de vindkraftverk, som planeras vid Dunkern. Något som är naturligt mht verkens enorma storlekar. Jag tror inte folk förstår hur stora dessa skall bli. Man får åka ner till Tyskland för att kunna se något motsvarande i en kulturmiljö.

Gnesta Stadsnät AB skall ju säljas och vi har tidigare på denna blogg misstänkt att detta tyvärr kommer att bli till förfång för utbyggnaden i de mer glesare områdena i Torsåker, Gåsinge-Dillnäs och Gryt.

På fredagarna liksom måndagarna blir det mycket tidningsläsning. Först på måndagen dyker DNs söndagstidning upp. På fredagarna har vi så DNs stora fredagskryss att sysselsätta oss med. På lördagen kommer SNs dito, som vi gillar väldigt skarpt.

Fredagar brukar även vara en dag då familjen åker en sväng i det vackra sörmländska landsskapet. En trevlig lunch i Strängnäs eller Södertälje! I alla fall skall vi hämta snöslungan, som varit på reparation allt sedan den myckna snön.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar