torsdag, april 04, 2013

En osvensk Jonas Hassen Khemiri?

Den rubricerade debattören Jonas Hassen Khemiri tycker i stort att Sverige är ett skitland. Han har nu hamnat i ordduell med ävenledes invandraren Jasenko Selimović, som tycker att Sverige är ett bra land!

Ganska intressant med en invandrardebatt med helt olika synpunkter på landet Sverige. Man kan ju dock undra över varför denne Khemiri, som inte trivs här, stannar kvar i detta förödda land? Det borde finnas länder i världen, som även passar honom.

Men visst finns det saker som blir sämre för varje år. På 50- och 60-talet kom läkaren hem till en när man var sjuk. Nu får man alltid släpa sig till närmsta vårdcentral ibland miltals. Pensionerna blir allt sämre, fler människor över 800.000 behöver socialhjälp och våldet mot kvinnor ökar stort. Den svenska skolan i världsklass fram till kommunaliseringen 1991 söker idag att återta sin identitet. Idag styr mest stökiga elever skolan medan övriga synes fjärmas från vitterhetens altare. Det är inte särskilt svårt att begripa varför lärarna i Sverige till stor skillnad mot Finland överger sitt kall! I dessa nämnda avseenden pågår nog en allmän nedrustning mot ett kanske inte alltför avlägset skitland, som Khemiri beskriver!

Newsmill har flera bra inlägg och synpunkter i ämnet Sverige. Ett av de mer genomtänkta och välskrivna svarar Rolf Hillegren för!