tisdag, april 16, 2013

Även Torbjörn Jerlerup skräder inte orden!

Liberalen och Björnlundabon Torbjörn Jerlerup gör på sin blogg en detaljerad redovisning av hur judehatet inte bara når socialdemokraterna utan även andra riksdagspartier. Torbjörn brukar ju vara en korrekt källa för angelägen läsning.

De personer som han skriver om förutom den numera riksbekante Omar Mustafa(S) är Abdirizak Waberi(M) och Mehmet Kaplan(MP). Han menar att "Skandalen är inte bara är att det sitter folk som bjuder in extrema judehatare i vår riksdag. De inbjudna stöder också Hamas öppet. Hamas är inte bara en organisation som utfört blodiga terrordåd mot civila. De vill utrota alla judar."

Även Sörmlands Nyheter, det lokala bladet, har ju i veckan tagit upp fråga om fascism och rasism. Man har dock i sitt kontext lyckats framställa dagens symmetriska rasism (både vänstern och högern står för denna) till att vara enbart asymmetrisk (högern är skurkarna) likt Sveriges Radio och SVT. Man utnyttjar dessutom en inblandad, som alibi för den asymmetriska modellen!

I ett enda fall är man på rätt spår. Romer är förföljda och har alltid varit så. De behöver faktiskt ett större stöd från människor och svenska institutioner liksom för övrigt samer behöver.

Det är lite märkligt att SN antagit denna asymmetriska hållning till skillnad från de ävenledes liberala tidningarna DN, SvD, GP och Expressen! En förklaring känns angelägen!

För övrigt tycker jag på ett mänskligt plan synd om Omar Mustafa(S) liksom jag tidigare framfört om Håkan Juholt(S). Båda deras karriärer på topp blev väldigt korta och smärtsamma. Vad skall inte dessa tycka om att löpa gatlopp i pressen! Men det förstår nog bara den som själv blivit utsatt för dylika ting. Både Mustafa och Juholt har goda anhängare, så de klarar sig. Backas man inte upp av någon organsiation och dessutom är helt felanalyserad känns det förvisso än värre!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar