måndag, mars 11, 2013

Vargar är ett känsligt ämne!

Min synpunkter kring renägande samers situation peakade rejält häromdagen med dryga 150 träffar av totalt 250 träff denna dag. Det påvisar kanske inte så mycket intresse för samers situation utan kanske mer ett stort intresse för att bibehålla och utveckla rovdjursstammen.

Men att lägga ner 4 miljoner kronor på en enda varghona i form av helikoptertransporter känns som ett sanslöst slöseri med skattebetalarnas pengar. Och varför skall ren och får hållas som vargmat?

Kammarrättens brist på agerande i sammanhanget är synnerligen märkligt. Medan boskap dör sitter rättens medlemmar, som ju beslutat om inhibition av både vargjakt och vargflytt, med armarna i kors och tycker att allt är Gefundenes Fressen

Ironin i avslutningen kanske inte är uppenbar för envar men Gefundenes Fressen är något som passar bra men kan även betyda "Funnen föda för djur"! Äta på tyska för människor heter essen medan det för djur heter fressen).

Enligt en norsk forskare i ämnet så handlar hela frågan om vargar om ett socialt förtryck. Manschettarbetare i storstäderna sitter och beslutar om människors väl och ve i skogslänen. Klart som korvspad att detta skapar en kraftig alienation. Det hade vi räknat ut för länge sedan!