onsdag, mars 27, 2013

Tussilago farfara och längtan efter vår!

Vi längat efter våren, som just i år lyser med sin frånvaro jämfört med förra året. Den globala uppvärmningens demagoger har gått i idé. Änskönt denna malice så längtar vi intensivt fjärran från alla otrevligheter.

På denna blogg sänder vi ut ett rop om denna sköna längtan varje år. Efter ständiga kontroller mellan bostad och Strängnäs denna vecka kan vi konstatera att vår farfara ännu lyser med sin frånvaro.

Förra året gick vår närmsta sjö Svinsjön upp den 24 mars. I år blir det säkert inte förrän den 20 april. Inga tomatplantor är satta och enligt TV4 (Sveriges bästa TV-kanal) finns ingen vår i sikte. Medan vi väntar kan vi säkert som vanligt njuta av lite vacker och romatiskt musik från 30-talet:

Rina föddes som Rina Pichetto i Sarzana, Italien 1911. Hon blev känd som en av de sk les chansons i Paris på 30-talet. Hon gick ur tiden 1996.

Eller varför inte samma längtan med gitarrvirtuosen Django  Reinhardt!
Django, föddes 1910 i ett zienarläger utanför Paris och avled 1953. Han beskrivs som en av jazzens mest virtuosa och stilbildande gitarrister. Trots ett gravt handikapp med skadade fingrar lyckades han utveckla en fantastisk spelstil. Han spelade med de stora t ex Duke Ellington och lyckades ävenledes överleva nazisternas välde i Frankrike under världskriget.