tisdag, mars 19, 2013

Svensk lag gäller?

Migrationsminister Tobias Billström har blivit omskriven. Han har sagt att svensk lag gäller och blandat in både blond och blåögd. Något som nu för tiden är en besvärande omständighet, åtminstone för många kissnödiga journalister. Hurvida "blåögdheten" skall tolkas kan det ju uppstå funderingar kring. Det riktigt otäcka med Billström är dock att han förutom blåögdhet verkar plädera för upprätthållande av svensk lag.

Statsminister Reinfeldt även han blåögd muttrar i vrån. Han har kanske smittats av Jimmie Åkessons etiska rensningar och kommer nog att göra sig av med politiker, som inte klarar medias mikrometer-semantik. Möjligen får han akta sig för att stå utan väljare 2014.

Stefan Löfvén en mer rödögd socialdemokratisk partiledare bidrager med gamla klyschor! "Du måste hålla rent Reinfeldt"! Förr brukade ledande sossar säga till sina partikamrater:"Vi måste hålla rent vänsterut"! menande kommunister och gulingar! Vad underbart att gamla talesätt kan komma till återbruk!

Denna allomfattande svenska semantik-debatten är ganska unik i Europa. Det finns inget annat land, som lägger ner så mycket tid och spaltkilometer i TV och media, som vi gör i Sverige på att värdera och klassificera olika ord. Ja enligt media gäller inte ens Svenska Akademins Ordlista, SAOL längre utan varje journalist med självaktning har sin egen tolkning. Kolla gärna in hat-sajten alliansfrittsverige.nu, så uppenbaras detta. Hur vissa socialdemokratiska politiker kan stödja det allmänna hat, som denna sajt presterar är outgrundligt! Inte undra på att tidningsbranschen är i kris.

Undantaget är ju naturligtvis SVT, som har garanterad livslång inkomst från tvångslicenser oavsett hur bra eller dåligt de gör ifrån sig.

I andra länders agenda dominerar jobben, näringslivet och ofta en synnerligen rik kulturdebatt. Det är tur att man genom Internet och satellit-teknik har möjlighet, att välja andra media i Europa än dessa svenska media, som mer ägnar sig åt pseudo-verksamhet till förfång för samhällets reella problem.

Vore det inte bättre att svenska journalister adresserade de verkliga samhällsproblemen, som avsaknaden av bostäder, en sviktande äldreomsorg, en kollapsande sjukvård, en skola som behöver förändras, pensionssystemets haveri, det stora behovet av fler i arbete och exportindustrins framtida konkurrensmöjligheter eller att leva upp till FN:s deklaration om kvinnors rätt i samhället, istället för denna till intet ledande pseudo-verksamhet!