fredag, mars 01, 2013

Liberalerna sopade banan med Labor och Tories!

I mellanvals-året i England poppar det då och då upp mellan-val precis som i Tyskland. Igår var det val i den lilla valkretsen Eastleigh i Hampshire inte så lång från Southhampton. Liberaldemokraterna sopade banan med både Tories (konservativa) och Labor (vänstern) enligt välunderrättade The Guardian. Även brittisk TV hårdbevakar och man kan få omfattande rapporter både från BBC och SKY News.

Varför valet har gett så stort eko är att liberaldemokraternas ledare Nick Clegg varit pressad av en intern skandal inom partiet. Nästa år är det liksom i Sverige val till EU. Därför är detta val väldigt intressant för britter och i synnerhet för David Cameron (Tories) och Ed Milliband (Labor). Särskilt Labor gjorde ganska uselt ifrån sig och har nog mycket att tänka på.

Precis som Paddy Ashdown tidigare ledare för liberaldemokraterna så är Nick Clegg en av mina stora favoriter! Ja David Cameron är inte dålig han heller men spelar kanske något mycket på EU-fientliga strängar. Ed Milliband vet vi faktiskt inte särskilt mycket om.

Go, go, go Liberal-democrats!