torsdag, mars 28, 2013

Skärtorsdag igen!

Enligt Katrineholms-kuriren har en patient som sökte vård för sin plötsliga viktuppgång, fått höra att det i Auschwitz inte fanns några överviktiga personer. Auschwitz, som ligger inte långt från den polska staden Krakow, var nazisternas främsta utrotningsläger. Man kan tycka att en läkare med 12 år i grund- och gymnasieskola samt därefter 5 års utbildning på högskola, borde ha bibringat sig lite mer vett i mötet med sina patienter.

I Gnesta står inte kristna värden högt i kurs bland den styrande majoriteten i BoU. Man kommer nu inte att få fira påsk på förskolorna. Nej socialdemokrater har väl närmast en ateistisk världsåskådning så det är kanske ingen sensation. Man har ju heller inget vidare med valfriheten heller så det är väl bara för Gnestas småbarnsföräldrar, att rätta in sig i de hedniska leden likt riktiga vikingar!

Betydligt roligare blir det med två utmärkta kulturevenemang den kommande tiden:

Den svenska och Oscars-belönade filmen "Searching for sugar man", kommer den 21 april att visas på Laxne filmklubb genom Barbros initativ. Hon skriver: Svenske Malik Bendjellouls dokumentär är en otrolig berättelse om en musiker som upptäcktes i Detroit på 60-talet, och väntades bli sin generations absolut största. Istället gick han under jorden men blev så småningom ett fenomen i Sydafrika. När filmen visades för några veckor sedan i Mariefred, reste sig publiken och applåderade.

Teatergruppen skaka finns i Gnesta. På lördag den 6/4 har man premiär i Elektron på sitt spel Elefanten i rummet kl 1900. Biljetter köps i entrén. Man spelar även söndag 7/4 kl 17.00, lördag 13/4 kl 19.00 och
söndag 14 /4 kl 17.00. Dramakomedin handlar framför allt om fördomar men andra ämnen som lyfts i pjäsen är vänskap, kärlek, sex, rasism, mobbing, fobier, grädde, närhet, rädslor, sjöhästar och mycket mer.