tisdag, mars 12, 2013

God natt Leif G.W. Persson

Efter att ha sett kvällens Brott i SVT1 med bl a G.W. Persson, så inser man att han nog skall ägna sig mer åt kostölder i Stjärnhov än att vara profet kring polisens organisationsarbete.

G.W. må vara kompetent i polisärenden. Men i allvarlig strid, skottlossning och terroristverksamhet är inte hans avdelning. Han har nog aldrig gjort lumpen!

Programmet visade ganska otäcka scener kring den djupa kriminaliteten i landet. Det är ganska underligt att dessa gangsters inte är inlåsta på livstid, vilket de förmodligen hade varit i vilket annat land som helst.

Striden om den nationella insatsstyrkan eller de sk piketerna är dock inte särskilt intressanta. När det gäller allvarlig terrorism och hotet mot den svenska staten räcker knappast polisens resurser till. Ett större hot mot det svenska samhället kan bara klaras av försvarsmakten. Något som en del tycker är obehagligt men ändock utgör en grundpelare i den svenska försvarsdoktrinen.

Den utrustning och utbildning för strid som svenska poliser har är inte särskilt upphetsande. Man har inga granatkastare, vilket är ett måste i nära strid. Man har inga pansarbrytande vapen. Man har inga flygplan eller helikoptrar med eldkapacitet etc.

GW har ju blivit lite av en tisdagsidol men börjar nog bli lite sliten, vilket pekar mot att han kanske mer bör avnjuta sin pension fortsättningsvis.

Herr Persson är inte längre professor eftersom han slutat att utbilda och är knappast heller emeritus med hänsyn till ett ganska ansträngt förhållande till polisskolan. Vi ser fram mot hans lösande av ko-problemen i Gnesta kommun. I detta avseende har han vårt fulla förtroende till annat bevisats!