onsdag, mars 20, 2013

Bra ledarskap

Om man skall tro SVT:s något närsynte inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson så har Fredrik Reinfeldt(M) skällt ut den blåögde Tobias Billström(M). Han menar vidare att detta skulle gynna miljöpartiet. Något som vi ha ganska svårt att förstå. Det torde mest gynna motståndare till ökad invandring.

Knutsson håller dessutom en otäck attityd till vissa grupper av väljare, som varande sämre personer. En ganska brunögd uppfattning om vi får dra paralleller med Europas historia!

Men denna blogg skulle handla om ledarskap. Det första man fick lära sig i lumpen var att man skäller inte ut en DUC inför samlad trupp. Dvs som chef i ett företag får man inte skälla ut en underställd chef inför personalen. Det är grundläggande i alla chefsutbildningar.

Om nu John Fredrik Reinfeldt sysslar med detta likt, som det påstås, den förre statsministern Göran Persson, så är han naturligtvis ingen bra ledare. Tendenser  har vi dock sett! Om nu Mats Knutssons omdömen är korrekta så ger det naturligtvis en mindre bra bild av Reinfeldt. Vi kan bara hopppas att den numera brunögde Knutsson har fel.

Däremot kan det nog konstateras att Tobias Billström, som nu får både ris och ros på twitter, gör ett utmärkt jobb på en post, som enligt den samlade semantiska maffian är den viktigaste i regeringen.  Själva hade vi nog satt en slant på  äldreomsorgsminister Maria Larsson(M) eller jämställdhetsminister Maria Arnholm(FP).

Newsmill: Politiska journalister har en egen agenda mot Billström