tisdag, februari 26, 2013

"Hovet skadar drottningen"!

Tycker den liberale journalisten och debattören Åke Wredén i Eskilstuna-kuriren. Han tycker att drottningen är omgiven av dåliga rådgivare, då hon PON-anmäler ett antal tidningar för publicering av ett "fotomontage" vars syfte är att förtala bl a drottningen.

Enligt Wredén skall påhoppen på drottningen bl a legitimeras av att hennes far, som var tysk, hade affärer med nazistiska företag!? Det låter faktiskt helt absurbt och märkligt långsökt och krystat. Vad har för övrigt Wredén för personlig kännedom om nazisternas framfart? Förmodligen noll.

Mer sant är att man inte skall låta räven (publicisten) vakta hönshuset (de påhoppade). Wredén skriver en partsinlaga i egen sak och då blir man inte särskilt trovärdig om än varande frilansjournalist.

Det behövs verkligen ny lagstiftning, som många nu ropar efter, kring hot, förtal och ryktesspridning. Detta gäller i mångt och mycket enskilda men i lika hög grad journalister. Det behövs en starkare PO och betydligt fler anmälningar om nidskriverier för att rensa ut en alltmer unken journalistik!