tisdag, januari 29, 2013

GW Persson VS Katrineholms-polisen!

Veckans brott i ettan kommer att bli en klassiker. Mången kanske undrar över GW:s framtoning. Men den är nog "noga" iscensatt av herr överregissören själv. Ju mer folklig desto bättre genomslagskraft. Men karln är uppenbarligen synnerligen kompetent och kunnig samt i vissa avseende inte bara jovialisk utan genialisk. Ibland kommer kanske inte de rätta ordvalen. Att kalla kvinnliga poliser för fruntimmer eller poliser för buteljkorkar är väl dock inte helt genomtänkt!

Det kan knappast vid det här laget vara särskilt roligt att tillhöra en "trött" chefs-nivå vid Katrineholms polis. I kvällens TV-avsnitt med fråga om utredningen av ko-stölden från Stjärnhov framförde han bitande ja rent av elak kritik av polisens brist på handling och framåtanda. För polischeferna verkar stölden helt sakna intresse trots att den torde vara den största boskapsstölden i Sveriges historia och inte helt saknar poänger.

Tipsen strömmar in, polisen i Katrineholm gör motstånd och kanske blir det en GW-upplösning i TV-programmet nästa vecka. Det vore synnerligen intressant att få kunskap om hur detta igentligen har gått till!

Kanske behöver polisen ett nytt motto, Robur et Securitas kan möjligen vara en ledstjärna!