fredag, november 09, 2012

Vem kan rädda jobben!!

Många politiker påstår att politiker kan ordna jobben! Man kan då undra över varför man inte fixat detta i alla länder i Europa med arbetslöshet. Dvs samtliga länder. Särskilt socialistiska politiker kommer med dessa påståenden. Eftersom vi kunnat följa svensk politik under många år sedan 50-talet kan vi nog med facit konstatera att det knappast är någon svensk regering oavsett politisk färg, som klarat detta.

Jo det finns naturligtvis en möjlighet att anställa samtliga i det offentliga dvs, en kommunistisk ideologi och direkta motsatsen till marknadshushållning. Men denna ideologi har ju kollapsat de senaste 20 åren. De rena kommuniststater, som finns idag Kuba, Vietnamn och Nord-Korea har ju inte haft särskilt stora framgångar. Kina å andra sidan är ju en förment kommuniststat men tillämpar sedan många år en "vilda västern kapitalism".

Naturligtvis är det industri och enskilda tjänsteföretag, som skapar de nya jobben. Räknar vi bort de över 500.000 flyktingar och invandrare, som Sverige tagit emot de senaste 10 åren, så skulle arbetslösheten vara runt några procent. Dvs lägst i hela världen.

Nu har vi då en stor grupp med språksvårigheter; Många kan inte ens engelska, har inte gått i skola är missplacerade mht kultur och klimat! Hur enkelt blir det då att komma in på en svensk arbetsmarknad, där allt är överreglerat med olika bestämmelser, som måste följas av alla anställda med hot om viten av olika slag!

Det politiska fäktandet om jobben är ett spel för gallerierna och olika politikers ambition, att få folk att tro att just politikerna är viktiga i sammanhanget. Tror du att skattehöjare, som Veronica Palm(S) och Åsa Kullgren(S), skulle kunna göra något positivt för näringslivet i landet? Det är nog tvärtom. Trots politikernas ofta kontraproduktiva  åtgärder, så har vi ett näringsliv, som det fortfarande går ganska bra för! Håll fingrarna borta tack!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar